Matematik

Bestem areal

03. januar 2010 af GreatNusseR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er i gang med opgave 3 fra eksamenssættet fra maj 2009 (link: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Htx/090529_opgave_matA_htx.ashx

Jeg har problemer med at løse opgave b) hvor jeg skal bestemme et areal på baggrund af to figurer, som kan ses i overstående link. Det eneste man ved er hvordan forløbet af funktionen f og dens aflede udtryk f' ser ud. På selve forløbene er der nogle talværdier man på en eller anden måde skal anvende. Jeg er lidt usikker her. Måske skal man bestemme et regneforskrift for funktionen f og så integrere?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2010 af peter lind

A=∫-22,5f'(x)dx = f(2,5)-f(2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

Man skal integrere f' hvilket jo er f (per difinition) og indsætte værdierne fra figur 5

∫f'dx = [f(x)]ba = f(b) - f(a) = (-3.85) - 11.33 = -15.18

Arealet er derfor 15.18 (uden minus)


Svar #3
03. januar 2010 af GreatNusseR (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvad du gør. Talværiderne får du fra figur 5, men du bestemmer ikke forskriften for f´ ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

Man har ikke brug for forskriften, men kun værdierne f(2,5) og f(-2).

Det kan godt virke lidt mærkeligt, men det er en af egenskaberne ved af man har en stam funktion.


Svar #5
03. januar 2010 af GreatNusseR (Slettet)

Ah ja oaky! Nu har jeg fattet det. Tak :).


Skriv et svar til: Bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.