Fysik

Hvad betyder C?

05. januar 2010 af Veitner (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg er igang med en fysik-rapport om nyttevirkning og skal oplyse et vist "C". det er i sammenhæng med opvarmning af vand med forskellige apparaturer og måling af energi.
 

Det ser sådan ud:

Behandling af resultater

Dypkoger
mvand = 250 g.
c = ?

HJÆLP MIG! det haster supermeget!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af sebastian.k (Slettet)

hmm.. det er noget tid siden, jeg har haft fysik, men jeg er temmelig sikker på, at de med "c" mener varmefylden.

Varmefylden er den varmemængde i joule, der skal anvendes for at opvarme 1 kg af stoffet én grad Celcuis

Enheden er J/g*T

T er temperaturen i kelvin


Svar #2
05. januar 2010 af Veitner (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 ja nu kalder vi det så  specifik varmekapacitet alt efter om du mener C eller c.  Der er forskel på de to ting så det er vigtigt at du skriver "stort C" eller "lille c".

varmekapacitet er   C = Q/Δt   altså forholdet mellem den tilførte varme og temperaturændringen af et objekt.

specifik varmekapacitet  c = C/m   altså forholdet mellem varmekapaciteten og massen af objektet. Med andre ord, hvis du har en stor sten som har en varmekapacitet, vil den have en værdi. Men hvis du halvere den sten, vil varmekapaciteten fordobles. Den specifikke varmekapacitet afhænger derimod ikke af vægten af stoffet.


Svar #4
05. januar 2010 af Veitner (Slettet)

Kæmpe hjælp, 1000 tak! 


Skriv et svar til: Hvad betyder C?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.