Matematik

Arealfunktion

05. januar 2010 af habs1843 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg sidder lige her og skal skrive en rapport om Arealbestemmelse. Jeg skal her gøre rede for Arealfunktionen. Jeg er bare usikker på hvad en arealfunktion i virkeligheden er.

Bruges det bare som en betegnelse for arealet under en kontinuert graf eller hvad?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Ja, det er "bare" det. Arealfunktionen, kald den A(t), er det bestemte integrale af f(x) fra et tal t0 til t, dvs.

hvor F(x) er stamfunktion til f(x).


Svar #2
05. januar 2010 af habs1843 (Slettet)

Tak for dit hurtige svar!
 

Nu vi er igang, hvad er så forskellen på det bestemte integrale og det ubestemte?
Jeg har googlet det flere steder, men jeg kan ikke lige umiddelbart se forskellen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Det ubestemte integrale angiver stamfunktionen, mens det bestemte integrale angiver arealet under kurven. For exempel, hvis vi har f(x) = 3x2 + 2x, saa er det ubestemte integrale lig med F(x) = x3 + x2 + k, hvor k er en konstant. Det bestemte integrale fra a til b, som er to tal, er saa lig med F(b) - F(a). Vi skriver at


Svar #4
06. januar 2010 af habs1843 (Slettet)

Hvordan får du F(x) x3 + x2 + k  ?

ved hjælpe af nogle regneregler eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Ja, regneregler for differentiation af en potensfunktion: hvis f(x) = xn, saa er f'(x) = n·xn-1. Paa denne baggrund kan vi sige, at hvis f(x) = a·xn, saa er F(x) = (a/(n+1))·xn+1 + k (hvor a og k er konstanter, dvs. tal). Husk at laegge en konstant til, da differentialkvotienten af en konstant er 0. For at vaere sikre paa, at vi har fundet den rigtige stamfunktion, saa laver vi proeve, ved at differentiere F(x); resultatet skulle gerne vaere f(x). Vi har F'(x) = (n+1)(a/(n+1))·xn+1-1 + 0 = a·xn = f(x), altsaa har vi fundet den rigtige stamfunktion. Eller rettere: vi har angivet alle mulige stamfunktioner til f(x); vil vi have en bestemt stamfunktion (fx en, der opfylder en bestemt betingelse), maa vi angive en vaerdi for k.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2011 af Busterjuul (Slettet)

Hvis han ikke forstod hvordan du fik  F(x) x3 + x2 + k ?, så skal du ikke regne med at han forstod den sidste besked heller :-)


Skriv et svar til: Arealfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.