Matematik

Case: Børge og børglumkollegiet

05. januar 2010 af Noldidk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Har simpelthen i siddet og grublet over den her i lang tid nu, og selvom den ser så nem ud kan jeg ikke få den til at give mening /: Håber der er en der kan hjælpe :)

CASE:

Børge skal 1.februar flytte ind på Børglumkollegiet, hvor værelserne er 5-kantede. Børge får tilsendt et brev med følgende mål over sit kollegieværelse:
Kald 5-kanten ABCDE.
- Vinkel D og E er rette.
- AB| =200 cm, |CD| = 200 cm, |DE| = 400 cm, |AE| = 430 cm, diagonalen |BE| = 407 cm.

Børge vil gerne have sit næsten nye skrivebord på 110 x 80 cm til at stå ind mod hjørne A med bordets lange side langs AE.
- Illustrer bordets placering i værelset på en skitse med de kendte mål oplyst. Beregn hvor meget spildplads, der bliver i hjørnet.
- Beregn arealet af værelset:
o Indtegn diagonalen CE, der sammen med BE opdeler værelset i 3 trekanter.
o Beregn de manglende sider og vinkler samt diagonalen CE, som du har brug for til at beregne værelsets samlede areal.
o Beregn nu arealet.

Tak på forhånd :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 Jeg kan ikke finde alle de gode tegn, så uploader det i mathtype.

Vedhæftet fil:Børge.gif

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 Figuren burde se sådan her ud hvis ikke jeg har misforstået opgaven.

Vedhæftet fil:Børge.jpg

Svar #3
06. januar 2010 af Noldidk (Slettet)

Tusind tak!

Giver lidt mere mening nu (;


Skriv et svar til: Case: Børge og børglumkollegiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.