Fysik

Et udregningsproblem

06. januar 2010 af Rivaldo07 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. Jeg har med følgende formel at gøre:

ateo = (4*pi/3)(moxygen-mhelium)
ateo = (4*pi/3)(1,43 kg/m3-0,1787 kg/m3)

Jeg får tallet til at blive omkring 5, men det skulle gerne et stykke under 0,05 - jeg er ret sikker på, at jeg laver fejl i selve udregningen ved massefylderne, men jeg er simpelthen så dårlig til det .. hvordan skal jeg skrive følgende ind på lommeregneren? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Hvad er det egentlig du er ved at regne ud.

Resultatet af det du skriver her er ganske rigtig omkring 5 kg/m3

For mig at se mangler der oplysninger for at vi kan hjælpe dig.

Er det første noget om rumfanget, hvor du ikke har radius med og hvad er det du gerne vil finde?


Svar #2
06. januar 2010 af Rivaldo07 (Slettet)

Det er en hældningskoefficient for en graf (grafens ligning lyder y=0,0043x-7,381, så tallet der skulle være omkring 0,05 skal altså helst være omkring 0,005) 

Har sådan set ikke mange andre oplysninger at dele ud af, desværre. Jeg skal bare regne den teoretiske hældningskoefficient ud, når jeg kender den reelle :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af hell3417 (Slettet)

Hvad enheder er der på y- og x-aksen på grafen? Det lyder som om, der er kludder med dem et eller andet sted.


Svar #4
06. januar 2010 af Rivaldo07 (Slettet)

 x-aksen er cm (kaldes r3)

Y-aksen er lidt vanskeligere. Det kommer udfra følgende formel:

y = (4*pi/3)(1,43 kg/m3-0,1787 kg/m3) * r3-8,5g

Det er altså både kg/m3, cm i form af r3 (som er x-aksen) og gram. Kan I lure den ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2010 af mje (Slettet)

Problemet er at du blander enhederne. Du skal regne i samme vægtenhed, her enten g eller kg, og tilsvarende for længdeenheden, som enten skal regnes i m eller cm. Regner du i g og cm får du det ønskede resultat, idet du skal gange de førnævnte ca. 5 kg/m3 med 103 for at ændre fra kg til g og dividere med 106 for at ændre m3 til cm3. Dermed skal du ialt dividere med 103 hvorved det ønskede resultat nås.


Skriv et svar til: Et udregningsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.