Matematik

Diff: f(x)= x^8?

06. januar 2010 af HBFreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

funktionen skal differentieres..

Help.. :(

kh


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x)=x8

f'(x)=8x(8-1)=8x7


Svar #2
06. januar 2010 af HBFreak (Slettet)

 Mange tak..

så kan jeg ikke lade vær' med at spørge.. er dette en sammesat funktion? : (3x+5)^6 ?
Den skal nemlig også differentieres..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2010 af mathon

     f(x) = (3x+5)6

     g(x) = y = 3x+5

     g'(x) = y' = 3

     f(y) = y6                 som differentieres med hensyn til x
efter reglen

    (f(g(x)))' = f '(g(x)·g'(x)
eller skrevet

    (f(y6))' = f '(y6)·y' = 6·y5·3 = 18y5 = 18(3x+5)5     (indsat fra 2. linje)


Skriv et svar til: Diff: f(x)= x^8?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.