Matematik

Hvad bliver afvigelsen i procent?

07. januar 2010 af MathildeMmml (Slettet)

Hej :)

Jeg har en opgave, hvor jeg skal beregne afvigelsen mellem det teoretiske og de observeret værdier.

Det ville jeg mene, man skulle bruge denne formel til:

((Teoretisk værdi-observeret værdi)/(Teoretisk værdi))*100%

Mine teoretiske værdier er:

grøn: 88 - gul: 30 - hvid: 39

Mine observeret værdier er:

grøn: 80 - gul: 32 -  hvid: 45

men når jeg indsætter det i formel, får jeg nogle tal der ser ret forkerte ud:

((30-32)/(30)*100 % = -6 % .. det giver ingen mening og den med de grønne giver afvigelsen 9 %.

Er der nogen, der kan se, hvad jeg har gjort forkert? og ved hvordan man rigtig regner det?

På forhånd tak :)


Svar #1
07. januar 2010 af MathildeMmml (Slettet)

ville være dejligt, hvis nogen kunne hjælpe mig i dag, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Grøn: (100 * (88 - 80)) / 88 = 9,09090909 %

Gul: (100 * (30 - 32)) / 30 = -6,66666667 %

Hvid: (100 * (39 - 45)) / 39 = -15,3846154 %


Svar #3
07. januar 2010 af MathildeMmml (Slettet)

det er også det jeg har regnet det ud til, men det lyder bare urealistisk:

Det er et forsøg i biologi om Mendels lov om udspaltningsforholdet 9:4:3.

Så kan man vel ikke have en afvigelse på -15,38 %. hmm!


Skriv et svar til: Hvad bliver afvigelsen i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.