Matematik

Differentialregning

07. januar 2010 af kim,samsoon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Svar #1
07. januar 2010 af kim,samsoon (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af MGjosefine (Slettet)

Jeg har en aflevering om differentialregning, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2019 af Soeffi

Vedhæftet fil:1921431.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

2.D1.50

f(x) = ln(x) ( 5x4 +2 )

f´(x) = 5x3 + xln(x20) +2/x

f´( 1) = 5 · 1+ 13 ln(120) + 2/1 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

2.D1.53

opgave a

f(x) = ax3 + 5 x+ 2x +1

f´(x) = 3ax2 + 10 x +2

opgave b

-3 = 3a ·1+ 10 · 1 + 2

3a = -15

a = -5


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

2.D1.55

tangentligning

y = f(x2) + f`(x2) ( x - x2)

y = 5 + (-4) ( x -2)

y = 5 - 4x + 8

y = - 4x +13


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2019 af Zagoria (Slettet)

2. D1.68

f (x) = -2x +1

f´(x) = -2

Tangentligning

y = f(x1) + f`(x1) ( x -x1)

y = -1 + (-2) ( ( x-1)

y = - 2x +1

Hvilket betyder at linje og tangent ligger præcis oven i hinanden , derfor er f´(1) = -2 og

f(1) = -1


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.