Matematik

Differentialregning

09. januar 2010 af Thysen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg skal finde den afledede af funktionen f(x)=3xlnx-7x+9, og facit er f(x)=3lnx-4.

Jeg har prøvet at indsætte funktionen i produktreglen, da den jo er produktet af to funktioner:

f*g'(x)= f '(x) * g(x) + f(x) * g '(x)

f*g'(x)= 3*(lnx-7x+9)+ 3x*(1/x-7)

f*g'(x)= 3lnx-42x+30

Hvordan kommer jeg frem til det rigtige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

 Det er kun det første led i forskriften, der er et produkt:

f'(x)=3ln(x)+3x(1/x)-7=3ln(x)+3-7=3ln(x)-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af mathon

f '(x) = ((3x)·lnx - (7x-9))' = ((3x)·lnx)' - (7x-9)' = 3ln(x) - 4 - (7) = 3ln(x) - 11


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

#2
f '(x) = ((3x)·lnx - (7x-9))' = ((3x)·lnx)' - (7x-9)' = 3ln(x) - 4 - (7) = 3ln(x) - 11 

Hvor i alverden får du -4 i udtrykket efter det tredie lighedstegn fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af mathon

#3-korrektion

rolig - jeg brugte dit udtryk uden at se mig ordentligt for:

 

f '(x) = ((3x)·lnx - (7x-9))' = ((3x)·lnx)' - (7x-9)' = (3ln(x) + 3) - (7) = 3ln(x) - 4


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.