Matematik

Hjælp til reduktion!

09. januar 2010 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er gået totalt i stå ved dette stykke: (a+b)2-b2 / a

I facit står det at stykket giver a + 2b men hvorfor?

Jeg forsår det ikke, håber I kan hjælpe!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2010 af Isomorphician

((a + b)2 - b2)/a =

(a2 + b2 + 2ab - b2)/a =

(a2 + 2ab)/a =

(a(a + 2b))/a =

a + 2b


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2010 af ibibib (Slettet)

Husk at sætte parenteser om tælleren...

((a+b)2-b2 / a) =

(a2+b2+2ab-b2) / a =

(a2+2ab) / a =

a·(a+2b) / a =

a + 2b


Svar #3
09. januar 2010 af indefinable (Slettet)

men hvor kommer 2ab fra i anden linje?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

(a+b)^2-b^2/a=a+2b

a^2+b^2+2ab-b^2/a=a+2b

a^2+2ab/a=a+2b

a+2b=a+2b

Husk at (a+b)^2=a^2+b^2+2ab


Svar #5
09. januar 2010 af indefinable (Slettet)

nååå ja! Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til reduktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.