Matematik

reducer - regnestykker

10. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 hey derude, 

hvordan reducerer man: 

(4a^2-4ab+b^2) / (4a-2b)

jeg har prøvet mig frem, men kan ikke rigtig få det til at passe. håber nogen vil hjælpe. 

på forhånd tuusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Har du kigget på dine kvadratsætninger og så reglen om, at du må sætte fælles faktorer uden for en parentes?

Matematisk kunne vi eventuelt lave paralleleksempler:

(a-b)^2=a^2-2ab+b^2

(ac-abc)=a(c-bc)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af FiskeFinne (Slettet)

4a^2-4ab+b^2/(4a-2b)

= (2a-b)^2/2(2a-b)

= (2a-b)/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#2 Du har naturligvis ret. Men husk at sætte parenteser! Det er forkert, når du skriver det sådan op. 

4a^2-4ab+b^2/ (4a-2b)

er lig:

hvliket naturligvis ikke var, hvad du mente, men hvad du skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2010 af FiskeFinne (Slettet)

Det er da, hvad jeg har skrevet, Thomas Andersen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Nej. For jeg glemte lige at kode færdig. Det, der står nu, var, hvad du skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2010 af FiskeFinne (Slettet)

Hvordan skal det så skrives op, hvis det skal være på den måde, jeg har gjort det, dvs. med parenteser?

Er det så sådan her?

(4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)

= ((2a-b)^2)/(2(2a-b))

= (2a-b)/(2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

4a^2-4ab+b^2/(4a-2b)

burde retteligt have været:

(4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)

de to næste linier er okay.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2010 af FiskeFinne (Slettet)

Den oprindelige opskrivningsmåde eller den nye?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Sådan som du oprindeligt opskrev det.


Svar #10
10. januar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 hehe.. mange tak skal i have FisckeFinne og Thomas Andersen ;)


Skriv et svar til: reducer - regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.