Matematik

f(x) = 3x^3 -24x^2+48x

10. januar 2010 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet: En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 3x^3 -24x^2+48x
a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,60)
 

Nogen som kan finde ud af det ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af NejTilSvampe

 du integrer for at finde F(x) og bestemmer konstanten c eller k eller hvad end du plejer at kalde den sådan at grafen går gennem (4,60).


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af Duffy

Find samtlige stamfunktioner til f først, styr så på tallet k, så dennes graf kommer i gennem punktet P.


Svar #3
10. januar 2010 af Ananym (Slettet)

F(x) = S (3x^3 - 24x^2 + 48x) dx = S 3x^3 dx - S 24x^2 dx + S 48x dx + k
=
F(x) = 3*S x^3 dx - 24*S x^2 dx + 48*S x dx + k
=
F(x) = 3*(1/4)*x^4 - 24*(1/3)*x^3 + 48*(1/2)*x^2 + k
<=>
F(x) = (3/4)x^4 - 8x^3 + 24x^2 + k (stamfunktionen)

kan det passe ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2010 af Duffy

Jah, løs så ligningen F(4) = 60 mht k.


Svar #5
10. januar 2010 af Ananym (Slettet)

Hvordan det ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2010 af Duffy

Sæt 4 ind på x's plads i den satmfunktion du fandt....


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2010 af SødeSofie (Slettet)

#3: hvad er S?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2010 af Duffy

S = ∫     (integraltegnet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2010 af SødeSofie (Slettet)

det mente jeg også. kunne ikke rigtig se hvad det ellers skulle være. tak.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2010 af SødeSofie (Slettet)

hvordan beregner jeg konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2010 af Duffy

Det står i #4


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2011 af andersd390 (Slettet)

 Hvad bliver resultatet af denne funktion?


Skriv et svar til: f(x) = 3x^3 -24x^2+48x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.