Fysik

eksamenssæt!!

11. januar 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

En skøjteløber glider let hen over isen, blandt andet fordi trykket fra skøjten får isen til at smelte. Herved dannes der et smørende lag vand mellem skøjten og isen.

tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser, og vurder størrelsen af trykket fra skøjten på isen. Gør herunder rede for de relevante antagelser ????

hva kan man skrive ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

P=F/a.

a er arealet under skøjten.
F=Ft=mg

Du tildeler passende størrelser af: m, l og b (l og b er længden og bredden af skøjternes klinger).

:)

Antagelser - No idea. At skøjteløberen ikke er faldet d;


Svar #2
11. januar 2010 af rnadal (Slettet)

mange tak .

hehe, ja hvorfor ikk :p


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2010 af krismalo (Slettet)

 Altså du antager bare selv en vægt for løberen og et areal for skøjtens blade :)

og bruger formlen som #1 har skrevet.


Skriv et svar til: eksamenssæt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.