Matematik

Hjælp med at isoler

11. januar 2010 af sweety101 (Slettet)

Hej alle sammen der ude..

der er en lille ting jeg ikke forstår, jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Q=-500P+40000 => P=-0,002Q+80    

Jeg kan godt forstår hvor de 80 kommer fra, men hvordan -0,002 er kommet fra forstår jeg slet ikke.

Hvis det er forvirrende med Q og P, så skift dem ud med x og y. x=q og y=p


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af NejTilSvampe

 Q=-500P+40.000 

Q - 40.000 = -500P

P = (Q-40.000)/(-500)

P = 1/(-500) * Q - 40.000/(-500)

P = -0,002Q + 80


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2010 af lkjhgf (Slettet)

 Det er fordi Q bliver trukket på begge sider og divideret med 500; således bliver det til -0,002Q. 


Svar #3
11. januar 2010 af sweety101 (Slettet)

1000 tak for jeres hjælp.. :)


Skriv et svar til: Hjælp med at isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.