Matematik

Cirklens ligning

11. januar 2010 af tutsinuts (Slettet)

Skal finde centrum og radius til en cirkel og har fået oplyst en ligning for cirklen: x^2-6x+y^2+8y=0

Ved så at man skal omskrive ligningen vha kvadratkomplettering, men er ikke min stærkeste side, selvom jeg har fundet et eksempel i grundbogen :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af mathon

x2 - 6x = (x-3)2 - 32 = (x-3)2 - 9

y2 + 8y = (y+4)2 - 42 = (y+4)2 - 16


Svar #2
11. januar 2010 af tutsinuts (Slettet)

bliver ligningen så (x-3)2+(y+4)2=-34?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

x2-6x+y2+8y=0

(x+a)2=x2+2ax+a2 bruges til omskrivning af ligningen

x2+2(-3)x+(-3)2+y2+2*4y+42=(-3)2+42

De to sorte led er lagt til på begge sider af lighedstegnet så alle tre led til omskrivningen findes på venstre side

(x-3)2+(y+4)2=52

centrum (a,b) og radius r i

(x-a)2+(y-b)2=r2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af mathon

x2-6x + y2+8y = 0

(x-3)2 - 9 + (y+4)2 - 16 = 0

(x-3)2 + (y+4)2 - 25 = 0

(x-3)2 + (y+4)2 = 25

                            (x-3)2 + (y-(-4))2 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2010 af mathon

...eller
skrevet

cirklen              x2 + y2 + 2dx + 2ey + f = 0

har                   centrum C = (-d,-e) og radius r = √(d2+e2- f)

............................

                        x2 - 6x + y2 + 8y = 0

                        x2  + y2 + 2(-3)x + 2(4)y = 0

d =( -3)
e = 4
f = 0

                        centrum C = (-(-3),-4) og radius r = √((-3)2+42- 0)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.