Matematik

Bestem vinkel A

12. januar 2010 af julledulle93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelhen ikke finde ud af, hvordan jeg regne denne opgave. er der nogen der kan hjælpe mig ??

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080514_opgave_2HF_081_matC.ashx

Opgave 7.

Figur 1 viser en tegning af Halden Station. Figur 2 viser et lodret snit i stationens tårn.
Nogle af tårnets mål fremgår af figur 2.
Det oplyses, at AD og BC er vandrette, og at vinkel A og D er lige store.
a) Bestem vinkel A.
b) Hvor meget højere ville tårnet have været, hvis det gik op i en spids i stedet for at
være fladt?

På forhånd tak  :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. januar 2010 af finnped (Slettet)

Jeg har løst på følgende måde...

Vinkel A = tan-1(21/6,5) ⇔ Vinkel A = 72,8ο

((6,5+(4/2))tan(72,8o) =


Brugbart svar (5)

Svar #2
12. januar 2010 af Julle1007 (Slettet)

Hej

Spøgsmål a besvares ved hjælp af tangens. Dv. Tan(A)=21/6,5--> A= 72,8 grader.

spørgsmål b)

Nu tegnes en spids på, og derved dannes en nyt punkt,  jeg kalder E. Så tegne du en linje ned igennem spidsen, så du får to trekanter, det punkt nederst kalder jeg for F. Fra a til h er der 6,5 og fra b til c er der 4, dvs at fra h til F er der 2, og derfor er a til f=8,5. En trekant er 180 grader. Du ved at A er 72,8 grader og at F er 90 grader, derfor må E være 17,2 grader. Så får du en ny sætning, der hedder: tan(17,2)=)8,5/x), og her isoleres x så, og du får svaret på hvor højt tårnet er. Så skal du lige huse at trække 21 fra, da det jo er på på det "gamle" tårn :o)

Håber det kan bruges


Svar #3
12. januar 2010 af julledulle93 (Slettet)

Tak for de dejligt svar de hjalp mig virkelig


Brugbart svar (3)

Svar #4
27. januar 2011 af Lisaaa86 (Slettet)

altså jeg forstå ikk  den her *Så får du en ny sætning, der hedder: tan(17,2)=)8,5/x)*


Skriv et svar til: Bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.