Matematik

Potensregning-et-eller-andet

12. januar 2010 af Jegerforsejha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej alle.

Jeg har fået en opgave der hedder følgende:

- Skriv hvert af nedenstående udtryk på formen b·ax, hvor a>0

1)a3·(a-1)2·√4a

2)(√9a·3√a)/4√a

- Det er altså 2 opgaver, jeg meget gerne vil have hjælp til, gerne med forklaringer bag, så jeg lærer at forstå det også:)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

prøv at kigge lidt på det her
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:HK3JWgR5r58J:skole.kirketorp.dk/images/file/Regnearternes%2520hierarki.pdf+regne+hieraki+potens&hl=da&gl=dk&sig=AHIEtbQLkdJ9HrE7qiFZNHXl0tiX3iI7sQ


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2010 af mathon

1)
        a(a-1)2·√(4a) = a3·a-2·2·a1/2 = 2·a3-2+(1/2) = 2·a3/2


Svar #3
12. januar 2010 af Jegerforsejha (Slettet)

Tak mathon. Evt. nogle idéer til hvordan man løser 2'eren? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2010 af mathon

2)
       (√(9a)·3√a)/(4√a) = (3·a(1/2)·3·a1/2/(4))·a-(1/2) = (4-1) (3·a1/2)2·a-(1/2) .........


Skriv et svar til: Potensregning-et-eller-andet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.