Matematik

Nogen der kan hjælpe??

13. januar 2010 af khara123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave for som lyder: omskriv forskiften f(x) = 15,3 * 0,9762^x til en funktionsforskrift af typen f(x) = b * e^kx


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Isomorphician

Løs 0,9762 = ek mht. k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af peter lind

Der skal gælde ekx = 0,9762x . Tag logaritmen på begge sider. Så får du en simpel ligning til bestemmelse af k


Svar #3
13. januar 2010 af khara123 (Slettet)

kom til at skrive en forkert opgave ind..

den rigtige lyder: Omskriv forskriften f(x) = 1,001 * 1,119^x til en funktions forskrift af typen f(x) = b * e^kx

Hvordan finder jeg k??


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af Isomorphician

Udskift 0,9762 med 1,119 i #1 eller #2


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.