Matematik

Hjælp. :)

13. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

En lejlighed købes for 1.500.000 kr. Værdien af lejligheden forventes at vokse med 2 % om året.

Ved købet optages et lån på 80 % af lejlighedens købesum. Lånet tilbagebetales over 30 år (120 kvartaler) med en fast ydelse hvert kvartal. Renten er 1 % pr. kvartal. Første ydelse betales et kvartal efter lånets optagelse.

c) Hvor stor er ydelsen pr. kvartal?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv selv at komme med et par bud på det. Ydelsen pr termin kan du finde af denne formel:

Lån = ydelse*((1-(1+r)-n))/r, r er her 0,01


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af fimp (Slettet)


 


Svar #3
13. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Må indrømme jeg er lidt blank på denne her opgave...

Altså de 80 % af de 1.500.000 er i hvert fald 1.200.000

n=120 og r=0,01 er dette ikke korrekt?
Og så ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Hvis Eriks formel er korrekt, så mangler du blot at isolere ydelsen i formlen. Det bliver:

ydelse=Lån/(1-(1+r)^(-n))*r

Dermed:

1200000/(1-(1+0.01)^(-120))*0.01= 17217


Svar #5
13. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Ja ikke :)
Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.