Fysik
Bølger- har brug noget hjælp ,tak
31. januar 2005 af
Hønsen (Slettet)
Godaften derude !
Jeg sidder og er igang med nogle fysik opgaver, men er simpelthen gået i stå med denne.. håber derfor der er nogle som kan hjælpe med denne opgave..
opgaven lyder:
Når laserlyset reflekteres frem og tilbage vil der kun ske en tilstrækkelig forstærkning, hvis der opstår en stående lysbølge mellem spejlene. Betingelsen herfor er, at der er et helt antal halv bølgelængder mellem spejlene. Hvis laserlyset har bølgelængden lambda, og afstanden mellem spejlene er L, skal der altså gælde, at : m*(lambda/2) = L, hvor m er et helt (stort) tal.
a) vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående bølger lysbølger med forskellige frekvenser, hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er : delta f = c/2*L
hvor c er lysets hastighed
b) beregn delta f for en laser med L = 0,5 m
en noget lang opgave tekst ved det godt..
på forhånd mange tak-..
Jeg sidder og er igang med nogle fysik opgaver, men er simpelthen gået i stå med denne.. håber derfor der er nogle som kan hjælpe med denne opgave..
opgaven lyder:
Når laserlyset reflekteres frem og tilbage vil der kun ske en tilstrækkelig forstærkning, hvis der opstår en stående lysbølge mellem spejlene. Betingelsen herfor er, at der er et helt antal halv bølgelængder mellem spejlene. Hvis laserlyset har bølgelængden lambda, og afstanden mellem spejlene er L, skal der altså gælde, at : m*(lambda/2) = L, hvor m er et helt (stort) tal.
a) vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående bølger lysbølger med forskellige frekvenser, hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er : delta f = c/2*L
hvor c er lysets hastighed
b) beregn delta f for en laser med L = 0,5 m
en noget lang opgave tekst ved det godt..
på forhånd mange tak-..
Svar #2
03. februar 2005 af Matrix (Slettet)
a) frekvensen for en EM-bølge er givet ved:
f=c/lambda
Idet det gælder at m*(lambda/2) = L <=> lambda = 2L/m
gælder det at:
f=c/(2L/m) <=> f=m*c/(2L)
Idet at m er et helt tal må forskellen mellem to nabobølgers frekvens være df=c/(2L)
b) L = 1/2 indsættes i ovenstående formel:
df=c/(2L) => f=c/(2*(1/2)) <=> df=c
-Matrix!
f=c/lambda
Idet det gælder at m*(lambda/2) = L <=> lambda = 2L/m
gælder det at:
f=c/(2L/m) <=> f=m*c/(2L)
Idet at m er et helt tal må forskellen mellem to nabobølgers frekvens være df=c/(2L)
b) L = 1/2 indsættes i ovenstående formel:
df=c/(2L) => f=c/(2*(1/2)) <=> df=c
-Matrix!
Skriv et svar til: Bølger- har brug noget hjælp ,tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
