Matematik

Reducer

14. januar 2010 af frederikkeon (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg kan simpelthen overhovedet ikke finde ud af at reducere.

Jeg har disse fire stykker:

a) 2(x-4)(3x+5)

b) -4(6x+1)(3-2x)

c) 4(10-x)(6+5x)

d) -3(8+3x)(8-3x)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

http://www.slideboom.com/presentations/38544/Reduktion

forestil dig, at dit x er lig med a i videoen
 


Svar #2
14. januar 2010 af frederikkeon (Slettet)

Hmm - tak!

Men hvad så når der f.eks i stykke a) ikke står noget efter 2-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a) 2(x-4)(3x+5)=                    mellem 2 og ( samt mellem ) og ( står et usynligt gangetegn.

Ganger parenteserne ud, hvert led i 1.parentes ganges med hvert led i 2. parentes. Resultatet gemmes i en parentes, da det skal ganges med 2.

2(3x2+5x-12x-20)=              ganger med 2 i alle led i parentesen

6x2+10x-24x-40=                samler sammen

6x2-12x-40


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.