Matematik

Matematik-Ligninger

15. januar 2010 af yagan (Slettet)

Hej, jeg hedder Rasmus og går i 7 klasse, jeg har det svært med ligninger har aldrig kunne finde ud af det med x og y. Kan i ikke give mig en metode, eller en måde der kan hjælpe mig med at løse ligninger.

Det må helst være nogle hjælpende metode, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af falk22 (Slettet)

har altid tænkt det som en vægt....

eksembel:                  2x + 2 = 4 + 2

hvor x selvfølgelig er 2..

og sådan løser man den...

2x + 2 = 4 + 2

selve ligningen

2x = 4...

minusede med 2 på den ene sidde... og derfor skal man også gøre det på den anden side, ellers vil den ene side "veje" mere end den anden, og ligningen ville ikke kunne gå op...

x = 2...

delte med 2.. fordi der står et usynligt gange symbol imellem 2 og x... og det omvendte er gange er selvfølgelig dividere..og når man gør noget på den ene side skal man også gøre det på den anden side...

og der for er X = 2...

eksembel 2:

10x - 115 = 2x + (5x - 85)

selve ligningen

10x - 115 = 2x + 5x - 85

fjerner parentesen, da det er en plus parentes...

10x - 115 = 7x - 85

samler x'erne...

10x = 7x + 30

plusser med 115 på den ene side, og derfor skal jeg også gøre det på den anden side...

3x = 30

minusser med 7x på den ene side og derfor skal jeg også gøre det på den anden side...

x = 10..

deler med 3 på den ene side og derfor skal jeg også gøre det på den anden side...

og derfor er x = 10.... :)

du kan altid checke ved at sætte 10 ind i stedet for X... håber dette hjalp


Svar #2
16. januar 2010 af yagan (Slettet)

tak for det, det hjalp meget


Skriv et svar til: Matematik-Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.