Fysik

solcelledrevet vandpumpe

15. januar 2010 af stofferstina (Slettet) - Niveau: A-niveau

et solcellepanel, som driver en vandpumpe, består af moduler. et modul i solcellepanelet leverer effekten 165 w, når spændingen over modulet er 24 v

a) beregn strømstyrken.

det kan jeg godt finde ud af, der bruger man formlen:  p=u*I

på en figur kan man se, at den tilførte effekt fra solstråling til solpanelet afhænger af tidspunktet i et bestemt døgn.

herinde kan man se en kurve hvis man kigger på opgave 8.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_fysikA_stx.ashx

anlægget udnytter 4,8 % af den tilførte solenergi til at løfte vand på fra en 80 m dyb brønd.

b) hvor mange m3 vand henter vandpumpen op fra brønden det pågældene døgn?

kan ikk finde ud af b'eren . nogen som kan give mig en formel eller noget? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

b)
        på Bilag 2 ses, at
        1 firkant ≡ (1000 W)·(2 h) = 2000 Wh = 2 kWh
         tæl selv firkanterne og multiplicer deres antal med 2 kWh

dernæst
         E·0,048 = m·g·h

         m = E·0,048/(g·h)

         V·(1000 kg/m3) = E·0,048/((9,82 m/s2)·(80 m))

         V = E·0,048/((9,82 m/s2)·(80 m))/(1000 kg/m3)
....................

1 kWh = 3,6·106 J

1 J = 1 kg·m2/s2


Svar #2
15. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

tak du har redet mit liv :D


Svar #3
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

kan det passe svaret bliver 916,497 m3 ?  det lyder bare urealistisk:S


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af mathon

ca. 32 firkanter ≡ 32·(2 kWh) = 64 kWh = 2,304·108 J

V = ((2,304·108 J)·0,048/((9,82 m/s2)·(80 m)))/(1000 kg/m3) = 14,0774 m3


Svar #5
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

nårh, nu fortår jeg.. tak<3


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2010 af Peterse (Slettet)

 Hvor får du de 1000 kg/m^3 fra?


Skriv et svar til: solcelledrevet vandpumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.