Matematik

Sandsynlighedsregning

31. januar 2005 af Georgia (Slettet)
Er det en der vil regne denne her opgave igennem og se om de også får ca. 8% chance??

Et eksperiment består i at kaste 6 terninger på én gang. Bestem sandsynligheden for at få et ulige antal 6'ere

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2005 af allan_sim

Det lyder ikke rimeligt. Prøv at vise, hvordan du er kommet frem til det.

Svar #2
31. januar 2005 af Georgia (Slettet)

Det synes jeg nemlig heller ikke det gør :)

n=36
p=1/6
r=3 (det er specielt denne her jeg er i tvivl om)

P(3)=36!/((3!)(33!))*1/6^3*(1-1/6)^33

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2005 af allan_sim

Hm... det eneste jeg er enig med dig i er basissandsynligheden på 1/6 :-)

At kaste 6 terninger på én gang eller en terning 6 gange efter hinanden er det samme. Vi kan derfor opfatte eksperimentet som binomialfordelt som følger:

X: Antal seksere ved 6 kast med en terning
X~b(6,1/6)

Hvis vi skal have et ulige antal seksere, skal vi slå enten én sekser, tre seksere eller fem seksere.
Vi skal altså udregne

P(X=1)+P(X=3)+P(X=5)

Du har altså, at n=6, p=1/6 og r er hhv. 1,3 og 5.

Svar #4
31. januar 2005 af Georgia (Slettet)

det er da også rigtig, det er vidst mig der sidder og er lidt småtræt.. tak for hjælpen =)

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.