Fysik

lodr

16. januar 2010 af missunknow (Slettet)

En bold bliver kastet lodret ned fra en altan. Bolden bliver sluppet i højden 12 m over jordoverfladen. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.

a. Antag, at boldens hastighed er 0, når den slippes. Beregn den tid, der går, før bolden rammer jordoverfladen. Beregn også boldens hastighed, lige før den rammer jordoverfladen.

b. Antag, at boldens hastighed nedad er 5 m/s, når den slippes. Beregn den tid, der går, før bolden rammer jordoverfladen. Beregn også her boldens hastighed, lige før den rammer jordoverfladen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af MN-P (Slettet)

se svaret på det samme spørgsmål her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=208178

a)

s=1/2gt2

t=√(12*2/9,82) s

v=gt       indsæt g=9,82 m/s2 og den fundne tid

b)

s=v*t+1/2gt2         indsæt v=5 m/s, g = 9,82 m/s2 og s=12 m find t af den fremkomne 2.gradsligning


Skriv et svar til: lodr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.