Matematik

Keglesnit

17. januar 2010 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende ligning: (a^2+a)x^2 + (a+1)y^2 = 1, hvor a er et reelt tal.

Jeg skal så bestemme for hver værdi af a, hvilken type keglesnit det bliver.

Vi har egentligt ikke havt så meget undervisning i keglesnit, men med den begrænsede viden jeg har, så ville jeg tro at det ville blive en ellipse hvis a > 1. Men hvad bliver det hvis a = 0 ?


Svar #1
17. januar 2010 af Heksin (Slettet)

for de andre svar har jeg angivet:

a<-1 = hyperbul

a = 1 = cirkel

0<a<1 og a>1 = ellipse

Jeg tror at det nok er korrekt, men hvordan er det så hvis a = 0 ?


Skriv et svar til: Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.