Matematik
skæringspunk
31. januar 2005 af
Ditte2005 (Slettet)
Hej!
Jeg har lavet en opg. om at finde skæringspunktet mellem 2 linier. Nu vil jeg gerne høre om jeg har lavet det rigtigt for det er lang tid siden jeg sidst lavede en opg. om det.
m: 2x+3y=4 <=> y=(-2/3)x+(4/3)
n: -3x+y=5 <=> y=3x+5
(-2/3)x+(4/3) = 3x+5 <=>
(-11/3)x = (11/3) <=> x=-1
y=3*(-1)+5 <=> y=2
på forhånd tak!
Jeg har lavet en opg. om at finde skæringspunktet mellem 2 linier. Nu vil jeg gerne høre om jeg har lavet det rigtigt for det er lang tid siden jeg sidst lavede en opg. om det.
m: 2x+3y=4 <=> y=(-2/3)x+(4/3)
n: -3x+y=5 <=> y=3x+5
(-2/3)x+(4/3) = 3x+5 <=>
(-11/3)x = (11/3) <=> x=-1
y=3*(-1)+5 <=> y=2
på forhånd tak!
Svar #1
31. januar 2005 af sigmund (Slettet)
Jo, det er helt korrekt lavet, og skæringspunktet er (-1,2).
Skriv et svar til: skæringspunk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
