Fysik

brud på lysleder

17. januar 2010 af stofferstina (Slettet) - Niveau: A-niveau

en lang lysleder på bunden af havet har fået et brud, som skal findes. derfor sendes en kortvarig lyspuls ind i lyslederen, fra den ene ende. lyspulsen reflekteres i bruddet, og en detektor registerer at den reflekterende lyspuls kommer tilbage 0,186ms efter, den er udsendt. lyslederens kerne har brydningsindekset 1,453.

a) beregn hvor langt inde i lyslederen bruddet er sket.

en lyspuls har effekten 920 µW, når den sendes ind i lyslederen. den reflekterede lyspuls kan kun registeres, hvis den har en effekt på mindst 12,0  µW, når den kommer tilbage til detektoren. lyslederens effekttab er 0,19 dB/km. man kan regne med , at alt lyset i lyslederen bliver reflekteret i bruddet.

b) bestem den maksimale længde af en lysleder, der kan undersøges for brud med den anvendte metode.

forstår virkelig ikke, hva jeg skal gøre.. håber der er nogen der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Lyshastigheden c1 i kablet er  lyshastigheden i vacuum delt med brydningsindekset. I tiden t har impulsen bevæget sig strækningen c1*t


Svar #2
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

dvs

3*108 / 1,453 =2,064698 og hva skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af peter lind

2,06469*108*t = tilbagelgt strækning


Svar #4
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

så svaret bliver 2,30419*109 ? :)

men hva så med b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af peter lind

Hvor får du det fra? Tiden er angivet i opgaven til 0,186 ms


Svar #6
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

38403,2m?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2010 af peter lind

lyspulsen skal både frem og tilbage.


Svar #8
17. januar 2010 af stofferstina (Slettet)

okay mange tak:)
sidder lige og kæmper med b'eren ,kan du hjælpe mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2010 af peter lind

Hvis energien i impulsen er E0 og energien af impulsen efter 1 km er E er energitabet  i decibel 10*Log(E0/E) = 0,19  Nu skal du finde hvor langt pulsen skal bevæge sig for at energien er faldet til 12,0 µW


Skriv et svar til: brud på lysleder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.