Fysik

Ekin = -Epot

17. januar 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ekin = -Epot

Ekin = 0,5 * m * v2

Epot = m * g * h

 

jeg har fundet Epot der lyder på 500 J

herefter skal jeg finde den mindst mulige hastighed til den beregnede Epot... 

-500 = 0,5 * 56 * v
   jeg skal isoler v men man kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal... hvad gør jeg forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Sætter E_kin = -E_pot - der skal ikke være noget fortegn på E_pot.


Svar #2
17. januar 2010 af Yow! (Slettet)

hvad nu hvis jeg siger "udspring fra en vippe"? under springet bliver den potentielle energi vel mindre...??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, men den potentielle energi fra højden på vippen vil blive omformet til kinetisk energi, hvorfor der blot skal være en lighed mellem de to; ikke et minus.


Skriv et svar til: Ekin = -Epot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.