Matematik

please hjælp

18. januar 2010 af tuttix (Slettet)

Hej alle.

Jeg har et haste spørgsmål :/

hvordan kan man finde graf koordinaterne til en funktion der ser sådan ud: f(x)= kvdr(x) og g(x)= kvdr(2*x - 6)

jeg takker mange gange på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af jesperher (Slettet)

hvis du mener skæringspunkter, så:

sæt f(x) = g(x),

<=> kvdr(x) = kvdr(2*x - 6)

isoler x..

denne (eller disse hvis der er flere)  x værdi indsætter du i den ene af funktionerne, og får herefter en y værdi.. så har du skæringspunkterne mellem funktionerne,.


Svar #2
18. januar 2010 af tuttix (Slettet)

jeg har fået skæringspunktet mellem graferne til at være 6. men det er koordinaterne jeg vil have, ikke skæringspunktet :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af keg (Slettet)

jamen  det må da være skæringspunkter der menes

 og det er rigtigt at x=6

 som du så kan indsætte i y=√6

så skæringspunktet hedder 6,√6


Skriv et svar til: please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.