Matematik

Vink til løsningsmetode...

18. januar 2010 af Erwinhansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vinklerne i en trekant forholder sig som 3 til 4 til 5. Hvor mange grader er trekantens vinkler?

Hvordan skal denne opgave forstås? Jeg ønsker ikke selve løsningen ført til ende, men et hint til at forstå hvad det vil sige at Vinklerne i en trekant forholder sig som 3 til 4 til 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af keg (Slettet)

du ved hvad vinkelsummen i en trekant er. eks du sætter A=3, B=4 og C=5,  men du kan godt se at det ikke er rigtigt for vinkelsummen er jo ikke det den skal være, men forholdet mellem vinklerne er Ok

du vil ik ha løsning så tænk lidt mere over det, du skal bruge vinkelsummen i en trekant, som er ??


Svar #2
18. januar 2010 af Erwinhansen (Slettet)

Vi det sige at man skal dele den totale vinkelsum i en trekant op i 12-dele?
Så hver vinkel fordeler sig med 3/12 til A , 4/12 til B og 5/12 til C.

Dermed fås A = 180/4, B = 180/3 og C = 5*180/12

A = 45 grd.
B = 60 grd.
C = 75 grd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Dette handler om at sætte op flere ligninger med flere ubekendte. Du har tre ubekendte, de tre vinkler. Dvs. at du må opstille tre ligninger, der tilsammen indeholder aller de ubekendte. Fx ved du, at A = (3/4)B og at B = (4/5)C. Desuden ved du også, hvad summen af de tre vinkler skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 #2

Det var en meget bedre løsning! Tillykke! Om ikke andet, så er mit forslag god træning i ligningsløsning...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af keg (Slettet)

#2 ja det er korrekt


Skriv et svar til: Vink til løsningsmetode...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.