Matematik
Integralregning
Hej..
Hvordan er det lige jeg integrerer følgende funktion:
∫(x-2)4 (grænserne er 0 ; 5)
Har svært ved lige at komme i gang!
Svar #1
18. januar 2010 af peter lind
Det nemmeste er at bruge substitution t=x-2, dt=dx. Alternativt kan du gange paranteserne ud
Svar #2
18. januar 2010 af mathon
0∫5(x-2)4dx = 0∫5(x-2)4d(x-2) = (1/5)·[(5-2)5- (0-2)5] = ............
Svar #3
18. januar 2010 af SørenV (Slettet)
# 1
Er dt ikke lig x*dx ?
...når
t = x-2
dt/dx = x
dt = x*dx
Svar #6
18. januar 2010 af mathon
t = x-2
dt/dx = 1
dx = dt
0∫5(x-2)4dx = -2∫3∫t4dt = (1/5)[35 - (-2)5]
Svar #8
18. januar 2010 af SørenV (Slettet)
Ja.. Selvfølgelig..
Det er mig der kegler rundt i det!
- tak for hjælpen Mathon :D
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
