Fysik

Hjælp!Opgave med Newt.Love.

18. januar 2010 af Aaib (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug forhjælp!

Tennisbol kastes op lodret. Farten er femten m/s, når der bliver sluppet. (der skal ses bort fra luftmodst.)

Første opg. gik ud på at tegne en graf for tennisboldens højde som funktion af tiden. Dette vil ejg osse gerne vide hvordan man gør?

opg1) Hvor lang tid vil der være gået, inden bolden når maks. højde? Kommer vel an på hvor langt der bliver kastet?

opg2) Hvor højt vil bolden nå op målt fra starthøjde? Ingen anelse

opg3) Hvorlang tid vil der få før bolden er tilbage i starthøjden? Ingen anelse

opg 4) Hvad er farten på boldet, når den når ned på starthøjden igen? Fetmen m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Bolden kastes lodret op - brug energibevarelse.


Svar #2
18. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Det har jeg aldrig nogensinde hørt om?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

s=v*t-1/2 gt2                 v= 15 m/s og g=9,82 m/s2

s=15t-4,91t2

t på 1.aksen og s på 2.aksen

tegnes som y=-4,9x2+15x

bolden kastes lodret op

1)  smax=1/2v2/g  

2)  t=v/g

3)  v*t-1/2 gt2=0 find t

4) Ja, men hvorfor?


Svar #4
20. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Tak! Hvor har du 4,9x^2 fra?

Og til spørgsmål 2) hvordan ved jeg hvad v og g er?

3) er det så en anden gradsligning?

4) Fordi det er maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2010 af MN-P (Slettet)

s=15t-4,91t2      bruger bare x i stedet for t i denne ligning

Både v og g står øverst i #3

Ja det er det

Nej fordi bolden er i samme højde over jorden, som da den blev kastet.


Skriv et svar til: Hjælp!Opgave med Newt.Love.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.