Matematik

Monotoniforhold

19. januar 2010 af miemelody (Slettet) - Niveau: C-niveau

"Om en funktion f(x) oplyses det, at f ' (x) = x2 - 12x. Bestem monotoniforholdene for f(x)."

Hvordan skal jeg løse denne opgave uden hjælpemidler? Umiddelbart synes jeg nemlig kun, jeg kan løse den ved brug af lommeregner.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

f '(x) = x2 - 12x = x(x-12)

       • hvad er så monotoniintervallerne

       • hvad gælder om f(x) hvis f '(x)>0

       • hvad gælder om f(x) hvis f '(x)<0    ?


Svar #2
19. januar 2010 af miemelody (Slettet)

Tak for dit svar.

Men jeg er i tvivl om, hvordan jeg på det basis finder monotoniintervallerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af mathon

]-∝:0[       ]0;12[       ]12;∝[


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2010 af mathon

monotoniforhold:
for x<0 er f '(x)***0, hvorfor f(x) er monotont*****
for 0<x<12 er f '(x)***0, hvorfor f(x) er monotont*****
for x>12 er f '(x)***0, hvorfor f(x) er monotont*****
 


Svar #5
19. januar 2010 af miemelody (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Nu tror jeg, jeg er med :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.