Matematik

Bestem tallet a

19. januar 2010 af Monique1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Jeg har ingen ide. Skal jeg bare regne ud hvad tallet a er?

Bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet p(x) = x3+ax2-ax+4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

hvad betyder det, at 2 er rod i p(x) = x3 + a·x2 - a·x + 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

p(x) = x3 + a·x2 - a·x + 4

Hvis 2 er rod i ligningen bliver p(x) =0 når 2 sættes ind i stedet for x

0=23+a*22-a*2+4

0=8+2a

a=-4


Svar #3
19. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Det ved jeg nemlig ikke. Jeg forstår nemlig ikke opgaven.


Svar #4
19. januar 2010 af Monique1988 (Slettet)

MN-P:

Så i opgaven er det kun a der skal regnes ud?


Skriv et svar til: Bestem tallet a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.