Matematik

Bestem skæringspunkt

19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x) = xex - 1 . Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.

(1) = 1·e1 - 1 = e-1

f '(x) = ex + x·ex
f '(1) = e1 + 1·e1 = 2e

tangentligning - y = ax + b

y = 2e·x - (e+1)

Hvordan finder jeg skæringspunktet mellem y-aksen ? ,s


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

Skæringen med y-aksen finder sted når x=0


Svar #2
19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvad vil det sige, og hvordan finder jeg det ? ,s


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af peter lind

sæt x=0 i din funktion, så får du y værdien.


Svar #4
19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

dvs. 0e^0 - 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2010 af peter lind

ja


Svar #6
19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

hvad er så skæringen ,s `?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2010 af peter lind

(0, f(0))


Svar #8
19. januar 2010 af Katrine1990andersen (Slettet)

dvs. Bestem skæringspunktet mellem y-aksen og den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1.   -- er  (0, f(0))
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2010 af peter lind

Du skal angive værdien af f(0) i dit svar


Skriv et svar til: Bestem skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.