Matematik

Geometri - Trekantsberegning

19. januar 2010 af JohnLampard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået b`eren til 3,21. Er bare i tvivl om, om det er gjort korrekt.

Nogen som vil forklare hvordan man beregner den?

PS: opgaven er vedhæftet!

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af piper (Slettet)

Brug reglen for ligedannede sider i ensvinklede trekanter da.wikipedia.org/wiki/Ensvinklede_trekanter. Så er

1.5 / 2.5 = AC / 8 => AC = 4.8

Dermed fås at

CD = 8 - AC = 8 - 4.8 = 3.2

Du kan også gøre det ved brug af den vinkel du fik i a). Det burde give det samme


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

ABC er ensvinklet med AED derfor er forholdet mellem siderne

BC/AC=ED/AD            de kendte sider indsættes

1,5/AC=2,5/8              AC isoleres

AC=1,5*8/2,5=4,8

CD=AD-AC=8-4,8=3,2


Svar #3
20. januar 2010 af JohnLampard (Slettet)

Super, så havde jeg gjort det rigtigt!

1000 tak!


Skriv et svar til: Geometri - Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.