Matematik

bestem areal

20. januar 2010 af miss-70c (Slettet)

9,7 Grafen for f(x)=x3-12x2+45x-50 afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal (se figur)
Bestem arealet af M.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Fra figuren får vi en ide om, at x = 2 og x = 5 er rødder i polynomiet (undersøg ved indsættelse, om de vitterlig er rødder). Disse ligger begge i første kvadrant. Således skal du integrere f(x) fra 2 til 5, for at finde arealet af M.


Skriv et svar til: bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.