Matematik

Matematik - ligning

20. januar 2010 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med følgende mat opgave:I en retvinklet trekant er hypotenusen hhv. 1 cm og 8 cm længere end de to kateter
Hvad er arealet?
 

Indtil videre har jeg opstilt en ligning: (x-1)^2+(x-8)^2 = x^2

Problemet er bare at jeg ikke kan komme videre... Håber i kan hjælpe mig med at komme videre!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 For at bestemme arealet, må du kende de to kateter. Du er på rette vej. Din ligning er korrekt. Regn nu parenteserne ud og løs den resulterende andengradsligning. Det giver dig længden af hypotenusen, og dermed indirekte hver af kateterne. Nu følger arealet nemt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af falk22 (Slettet)

ved ikke om jeg forstår opgaven rigtigt... men din ligning giver 5... eller / og 13...


Svar #3
20. januar 2010 af indefinable (Slettet)

Men hvordan ganges paranteserne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Kvadratsætningen: (a±b)2 = a2 + b2 ± 2ab.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Vi må tilføje betingelsen, at x - 8 > 0, dvs. x > 8, så x = 5 må forkastes som løsning.


Skriv et svar til: Matematik - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.