Matematik

mat-opgav..

21. januar 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Det skæve tårn i Pisa er 55,2 m højt og afviger 4,27 m fra lodlinjen.
(Beregn den spidse vinkel (hældningsvinklen), som tårnet danner med lodlinjen.) denne opgave har jeg lavet.

men jeg stod af her:


Tårnet har ikke altid været så skævt som nu.
Hvor meget afveg tårnet fra lodlinjen, da hældningsvinklen kun var 0,80?

Hvordan regner jeg det ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af keg (Slettet)

Du har at gøre med en retvinklet trekant, hvor du nu kender vinklen og skal finde den modstående side.

Vi må gå ud fra at tårnet på daværende tidspunkt havde samme højde,

så nu kender du altså også den hosligende side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af keg (Slettet)

Du har en retvinklet trekant, hvor du kender  en vinkel og den hosliggende katete. Du skal finde den modstående katete ,x

tg α= x/55,2 --> x=55,2*tg(0,8)=0,7708m eller 77,08 cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2010 af keg (Slettet)

og du skal ikke bruge cosinusrelationen, som foreslået i dit andet indlæg, da det er at skyde gråspurve med kanoner


Skriv et svar til: mat-opgav..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.