Matematik

Bestem tallene a og b

21. januar 2010 af VPK (Slettet)

En funktion f er af typen f(x) = b * x^a, og der gælder, at f(2) = 4 og f(4) = 64.
Bestem tallene a og b.
 

Hvordan regner jeg det ud? Nogle formler ell. lignende ville være super! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

          64/4 = a4-2 = a2

          a = √(16)    da a>0

          b = 4/a2 = 4/16 .............


Svar #2
21. januar 2010 af VPK (Slettet)

jeg tror jeg forstår og så alligevel slet ikke.. Jeg tror jeg forstår hvordan a regnes ud, og at den må give 4..

Men b er jeg i tvivl om, for ved ikke hvad dine mange punktummer betyder?

4/a^2 - forstår jeg det rigtigt hvis 4 tallet er fra f(2) = 4, og at 2 tallet så er det fra parantesen? I så fald forstår jeg nogenlunde 4/16, da a = 4 og 4^2 er 16.. Men hvad gør jeg så derefter? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2010 af mathon

            b = 4/42 = 4/16 = (1/4)

            f(x) = (1/4)·x4


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.