Matematik

Find x og y?

21. januar 2010 af news112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find x og y... Hvordan?

Det er givet at man skal finde x og y i følgende ligninger:

I. x^2+y^2=25 og II. x^2-14x+49+y^2=36

Det ville være dejligt med noget hjælp ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2010 af Isomorphician

(i): x2 + y2 = 25

(ii): x2 - 14x + 49 + y2 = 36

omskrives til:

(iii): y2 = 25 - x2

(iv): y2 = 36 - (x - 7)2

Indsæt (iii) i (iv) og løs:

25 - x2 = 36 - (x - 7)2


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. januar 2010 af himsen (Slettet)

Eller blot omskriv (ii) til

x2+y2=14x-13

og udregn

25=14x-13 ⇒ x=(38/14)

(38/14)2+y2=25...........


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2010 af Isomorphician

Yes.....#2 er hurtigere.


Svar #4
23. januar 2010 af news112 (Slettet)

Tusinde tak for svarerne.. Det hjælp virkelig ;D


Skriv et svar til: Find x og y?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.