Matematik

TRIGONOMETRI SIN;COS;TAN !!!!!!!HELP

21. januar 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hey gutter 

Jeg går i 1.g og vi har lige indledt ugen med sinus og cosinus. Vi startede med at finde forhold mellem trekanter. 

Jeg har formlen BC/EF=AC/DF=AB/DE. 

EN ABC trekant har sidelængderne a=12 b=18 og c=27. PQR er ensvinklet med ABC og den korteste side i PQR har længden 18 bestem de to resterende sider i trekanten. 

Hvordan gøres dette? Jeg har stadig ikke fattet det? Kan nogen evt. give et uddybbende svar på hvordan plz.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Isomorphician

18/12 = 1,5, som er skalafaktoren mellem siderne i de to trekanter.


Svar #2
21. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Ja men hvad så når jeg kender skalafaktoren ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af Isomorphician

a = 12, a1 = 12*1,5 = 18

b = 18, b1 = 18*1,5 = ...

c = 27, c1 = 27*1,5 = ...


Skriv et svar til: TRIGONOMETRI SIN;COS;TAN !!!!!!!HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.