Matematik

funktionsforskrift for (x-0)^2+(y+989)^2=(1000)^2

22. januar 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg kan ikke huske hvordan man laver funktionsforskriften for en cirkel med cirkel ligingen:

(x-0)^2+(y+989)^2=(1000)^2                        -                       (x-a)^2+(y-b)^2=R^2

hvordan laves dette om det en funktionsforskrift??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Isolér y:

x2 + (y+989)2 = 10002 ⇔

y + 989 = ±√(10002 - x2) ⇔

y = -989 ± √(10002 - x2)


Skriv et svar til: funktionsforskrift for (x-0)^2+(y+989)^2=(1000)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.