Matematik

hjælp til vektor

23. januar 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. I romben ABCD er A(6,4) og B(9,8). Desuden er BC parallel med x-aksen. Bestem koordinaterne til C og Dsamt til diagonalernes skæringspunkt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

Find vektor AB og længden |AB| af den.  Punktet C kan findes  af OC = OB + (|AC|, 0). D kan findes af OD = OC+CD = OC-AB. Diagonalernes skæringspunkt kan findes som midt på linie AC eller BD. Jeg er gået ud fra at BC peger i den positive retning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2010 af 2007xMVK (Slettet)

hvis du tegner din rhombe ind i et koordinatsystem, vil dine vektorer jo komme til at hedde

AB - BA

AD - DA

CB - BC

DC - CD

og dine diagonaler kommer jo til at hedde

AC - CA

BD - DB 

derfor kan du jo også finde dine koordinater ved at aflæse i dit koordinatsystem, da du har skrevet at de alle har lige lange sider ^_^

(alternativt kan du jo regne længderne af vektorerne ud...))


Svar #3
24. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 jeg er ikke helt med, hvordan du beregner punkt C?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af peter lind

Vektoren der går fra B til C har samme længde som vektor AC, idet der er en rombe. Desuden er det givet i opgaven at den er parallel med x-aksen


Svar #5
24. januar 2010 af almedinaaa (Slettet)

 okay, tak .


Skriv et svar til: hjælp til vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.