Fysik

Stjernedannelse

23. januar 2010 af mallesxD (Slettet)

Hej alle

Kan nogen hjælpe med en fysik opgave som lyder sådan.

En gassky er kugleformet med radius 1,25 lysår og densitet 1,6*10^-18 kg/m^3. temperaturen i gasskyen er 11 K. den gennemsnitlige partikelmasse i gasskyen er 2,45 u.

a) beregn gasskyens masse. hvor mange gange Solens masse er det?

b) beregn trykket i gasskyen.

forstår ik hvordan jeg skal løse den.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kender radius - du kan dermed beregne volumen. Du kender densiteten og kan dermed beregne massen. Start derfra.


Svar #2
24. januar 2010 af mallesxD (Slettet)

jeg har gjort sådan her:

v = 4/3 * pi * 9,46053 * 10^15 * 1,25^3 = 1,16098 * 10^17

m = 1,6 * 10^-18 kg/m^3 * 1,16098 * 10^17 = 0,185757

= 4/3 * pi * 9,4653 * 10^15 * 1,25^3 * 1,6 * 10^-18 kg/m^3 = 0,1239 ?

passer det?

Og hvad gør jeg når jeg skal beregne hvor mange gange solens masse det er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Husk enheder! Uden dem har jeg ikke nogen chance for at bedømme, om du har gjort det rigtigt. Desuden gider jeg ikke regne efter - hvis du har stillet det korrekt op, er den eneste mulige fejl et fejltryk på lommeregneren, og det er i sig selv ligegyldigt. :)

Når du skal beregne hvor mange gange solens masse det svarer til, skal du blot dividere med solens masse, som du kan slå op i en databog.


Svar #4
27. januar 2010 af mallesxD (Slettet)

det første jeg har skrevet, v = 4/3 * pi * 9,46053 * 10^15 * 1,25^3 = 1,16098 * 10^17
finder vi volumen ved at anvende denne formel: v = 4/3 * pi* r^2. Desunden ved vi at 1 lysår = 9,46053 * 10^15 m. 

m = 1,6 * 10^-18 kg/m^3 * 1,16098 * 10^17 = 0,185757, der udregnes massen, m, og jeg anvender formlen: m = densiteten * v.

og det sidste 

= 4/3 * pi * 9,4653 * 10^15 * 1,25^3 * 1,6 * 10^-18 kg/m^3 = 0,1239. fås ved at bruge formlen:

= 4/3 * pi * r^3 * densiteten.


Skriv et svar til: Stjernedannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.