Fysik

optisk gitter

24. januar 2010 af KimPetersen91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået stillet følgende opgave:

Et optisk gitter ønskes fremstillet så der opnås første ordens afbøjning for lys med bølgelængden 632,8 nm fra en He-Ne laser ved en vinkel på 30 grader. Hvor mange streger skal gitteret have pr. mm?

Indtil videre er jeg ikke nået længere end at jeg sandsynligvis skal bruge formlen sin(phi)=(m*d)/lambda

Nogle der lige kan lede mig på det rette spor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er også helt korrekt. Du får opgivet phi, m og lambda. Så kan du beregne d.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2010 af mathon

d·sin(θ1) = 1·λ


Svar #3
24. januar 2010 af KimPetersen91 (Slettet)

Ja jeg finder d og regner den til at være 3,16E-7 hvordan regner jeg det om til streger/mm


Svar #4
24. januar 2010 af KimPetersen91 (Slettet)

 PS: har kigget i facit listen skulle gerne nå frem til 790 streger/mm


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2010 af mathon

d·sin(θ1) = 1·λ

d = λ/sin(θ1) = (632,8·10-6 mm)/sin(30º) = (632,8·10-6 mm)/(1/2) = 0,0012656 mm

antal streger pr mm = (1 mm)/(0,0012656 mm/streg) ≈ 790 streger pr mm


Svar #6
27. januar 2010 af KimPetersen91 (Slettet)

 Tak for de gode svar


Skriv et svar til: optisk gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.