Matematik

Trekant? - haster!

24. januar 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 nogen som vil hjælpe, tak?

I trekant ABC er vinkel A=72 grader , b=4,1 og c=3,8

a) beregn længden af siden a
b) beregn længden af højden på siden b

i opgave a) skal jeg vel bruge pythagoras' læresætning. Således at a^2= kvadrat rod af c^2-b^2.. men det er ikke muligt, da det vil give et minus tal og man kan ikke tage kvadratroden af et minus tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

i opgave a) skal du bruge cosinus-relationen

                 a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

i opgave b) skal du bruge

                 hb = c·sin(A)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af peter lind

Du kan kun bruge Pytagoras hvis det er en retvinklet trekant. Desuden sådan som du bruger den gælde det kun, hvis det er vinkel C, der er ret.. Du skal bruge udvidet pytagoras også nogle steder kaldet cosinusrelationerne


Svar #3
24. januar 2010 af m92m (Slettet)

 Okay tak.. (mathon) dét fandt jeg også frem til det. 

Nej er ikke retvinklet. 


Skriv et svar til: Trekant? - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.