Matematik

integralet af...

24. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Kan i hjælpe mig?

Jeg skal bestemme integralet af f(x)= -6x^2 + 6x med grænserne 1 (øvre) og 8 (nedre).
Jeg får hele tiden forskellige resultater! f.eks 1211 og 833 og 829, det er ret mærkelig.. og den skal laves uden hjælpemidler..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

               ∫xndx = 1/(n+1)·xn+1 + k

               ∫(f(x)+g(x))dx = ∫f(x)dx + ∫g(x)dx


Svar #2
24. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet)

jeg bruger ikke den formel til det... jeg ville bare høre hvad i andre fik den til at blive?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

81(-6x^2 + 6x)dx = [-2x3+3x2]81 = -2·13+3·12 - (-2·83+3·82) = -2+3 - 82(-16+3) = 1 - 64·(-13) =
                                                                                                                                              1 + 832 = 833


Svar #4
24. januar 2010 af chiliconcarne (Slettet)

tak! :)


Skriv et svar til: integralet af...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.