Matematik

find g

24. januar 2010 af seriøs (Slettet)

Hvordan løser jeg denne, når der står at jeg skal angive g'(4) uden brug af cas?

g(x) = 5/2 x2 + 7

Normalt er x2 = 2x , men hvad gør jeg her? SKal jeg sige 2 • 5/2 x ?

og det 7 ændrer det sig... ? jeg er forvirret
 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af peter lind

7 er en konstant, og den afledede  af en konstant er 0 så det 7 tal påvirker ikke resultatet. Jeg kan af gode grunde ikke se hvad der står i den oprindelige opgave. Normalt er x2 = 2x som du skriver. Er dette tilfælde her er g(x) = 5x +7 og g'(x) =5. Der er imidlertid nogle, der ikke kan skrive formler rigtigt. Disse skriver nogle gange x2 i stedet for x2.  Er dette tilfælde her er dit sidste forslag rigtig.


Svar #2
24. januar 2010 af seriøs (Slettet)

Der står :    g(x) = 5/2x2 + 7

Skal jeg så sige:      g(x) = 2 • 5/2x + 0    ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2010 af mathon

er klaret andetsteds


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2010 af peter lind

#2 ja


Skriv et svar til: find g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.